Όλα ανοικτά, στο περίμενε η ΚΟΠ – Η στάση των ομάδων

Αρκετά ρευστά είναι τα δεδομένα για το πρωτάθλημα της Κύπρου, σε συνάρτηση με την έξαρση της πανδημίας του ιού.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΟΠ, Φοίβος Βάκη είχε δηλώσει στις 06/04 πως:

Για τη μορφή του νέου πρωταθλήματος: «Για να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα, πρέπει να τελειώσει το προηγούμενο. Θα δούμε πρώτα πως να τελειώσουμε το πρωτάθλημα και μετά θα δούμε πότε θα παίξουμε το επόμενο και με ποιο τρόπο. Θα πρέπει να κάνουμε ακόμα λίγη υπομονή για να έχουμε μια σταθερή γραμμή. Να δούμε πότε θα μας επιτρέψει το κράτος να τελειώσουμε και ακολούθως θα σκεφτούμε το επόμενο πρωτάθλημα».

Η στάση της Ανόρθωσης

Η θέση της Ανόρθωσης για επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι δεδομένη, με την ομάδα της Αμμοχώστου να ζητά διευκρινίσεις από την κυβέρνηση και άδεια για να αρχίσουν άμεσα οι προπονήσεις ανά γκρουπ παικτών.

Οι δύο όροι της Ομόνοιας

Ο πρώτος είναι η διεξαγωγή των αγώνων με ξένους διαιτητές όπως ίσχυε την περίοδο της διακοπής του πρωταθλήματος και ο δεύτερος να επαναρχίσει με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί η ολοκλήρωσή του, ενώ σε αντίθετη περίπτωση δηλαδή εάν διακοπεί εκ νέου λόγω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού για τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια να ισχύει η βαθμολογία που υπάρχει σήμερα.

Οι ομάδες που κράτησαν ουδέτερη στάση

ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και ΑΕΛ κράτησαν ουδέτερη στάση και φαίνεται πως έχουν έντονες επιφυλάξεις για επανέναρξη του πρωταθλήματος

Τίποτε δεν είναι δεδομένο προς το παρόν

Το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε τηλεδιάσκεψη για να φανεί το τι μέλλει γενέσθαι με το κυπριακό πρωτάθλημα. Ωστόσο η επικοινωνία των «Big 6» δεν ήταν καθοριστική για την τύχη του πρωταθλήματος, κι αυτό γιατί η απόφαση θα παρθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ με ορατό το ενδεχόμενο σύγκλισης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης η οποία και θα καθορίσει πολλά για το κατά πόσο θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα ή θα διακοπεί οριστικά.

Η επόμενη ημέρα

Το δεδομένο, προς το παρόν, είναι πως η Κυπριακή Ομοσπονδία θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση μόνο όταν το Υπουργείο Υγείας απαντήσει ερωτήματα που έχουν γίνει σχετικά με τις προϋποθέσεις επανέναρξης των προπονήσεων και του πρωταθλήματος. Βασικός σκοπός είναι η υγεία τόσο για τους προπονητές όσο και για τους ποδοσφαιριστές.

Τα ερωτήματα θα αφορούν τον τρόπο που θα πραγματοποιούνται οι προπονήσεις, τη διαδικασία απολύμανσης των χώρων που θα προπονούνται οι ομάδες, όπως επίσης και τα αναγκαία μέτρα που επιβάλλονται σε περίπτωση επανέναρξης του πρωταθλήματος. Όταν η Ομοσπονδία λάβει την έκθεση του Υπουργείου Υγείας τότε η ΚΟΠ θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για να ενημερώσει τα Σωματεία, θα ακούσει τις θέσεις τους και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα πάρει την κρίσιμη απόφαση.

Relevant news